CatalàEspañolEnglishFrancaise

01. El Port de la Selva - Figueres

Aquest és el primer tram del Camí de Sant Jaume amb una llargada de 30,5 km. Comença a El Port de la Selva; passa per Sant Pere de Rodes, on recomanem visitar el monestir i contemplar les vistes; Pau; Vilajuïga, famosa per les seves aigües minerals; Marzà; Peralada, amb el seu castell i els impressionants nius de cigonyes; Vilabertran i Figueres.

Aquest tram es pot dividir en dues parts. La primera part consta de 13 km, de El Port de la Selva fins a Pau, i té un desnivell de 527 metres, amb el punt més alt a Sant Pere de Rodes. De dificultat mitjana, s'ha de fer a peu i amb calçat esportiu. La segona part, de Pau a Figueres, dista 17,5 km, és planera i es pot fer a peu, en bicicleta o en cotxe. Hi ha trams compartits amb vehicles, tingueu especial atenció entre Peralada i Vilabertran. Per tant, si ho feu caminant aneu amb molt de compte!

Podeu trobar zones d'aparcamenti fonts a tots els pobles. Trobareu bars i/o restaurants a Port de la Selva, Vilajuïga, Peralada, Vilabertran i Figueres. Hi ha zona de pícnic a Mas Ventós (a prop de l'amagatall CSJ 01-18) i a Vilajuïga (amagatall CSJ 01-32). Porteu protecció solar i aigua, ja que pel camí no hi ha fonts i els pobles estan força separats entre ells.

Aquest tram consta de 61 amagatalls (1 regular amb geoSegell, 5 petits, 50 micros i 5 d'altra mida).