CatalàEspañolEnglishFrancaise

02. Figueres - Bàscara

Aquest tram es pot fer a peu, en bicicleta o en cotxe, no cal que sigui 4X4. A l'hora de buscar els amagatalls es recomana aparcar el vehicle a un lloc on no dificulti la circulació.

Comencem la ruta deixant Figueres enrera i ens dirigim cap a Santa Llogaia d'Alguema. Des de l'amagatall CSJ-02-01 fins al CSJ-01-08 aquest recorregut transcorre per una carretera asfaltada, en la que hi ha algun tram sense vial per a vianants, cal anar amb compte.

Un cop arribem a la rotonda que es troba a l'entrada de Santa Llogaia d'Alguema, agafem el camí de terra que hi ha a la dreta. L'antiga via Augusta que ens portarà fins a Borrassà. Aquest tram és de terra i sense asfaltar, es pot fer en qualsevol tipus de vehicle. El camí ens conduirà fins a l'amagatall CSJ-02-13.

Entrem dins el municipi de Borrassà i l'atravessarem, al poble hi podeu visitar l'Església de Sant Andreu de Borrassà que és del segle XVII, d'estil barroc. Les construccions de la vila destaquen per la seva noblesa.

Deixem Borrassà seguint el camí per anar a Creixell, abans d'arribar a l'amagatall CSJ-02-16 comença el camí de terra, un cop a Creixell passareu per davant de l'Església de Santa Maria de Creixell del segle XV, que conserva una Mare de Déu gòtica.Un cop arribats a l'amagatall CSJ-02-20 i fins el CSJ-02-28 el recorregut transcorre per camí de terra, després hi trobem un tram de carretera asfaltada (150 metres), aneu amb compte.

Agafant el desviament que ens portarà a Pontós ens trobem un camí sense asfaltar, apte per a qualsevol vehicle. Aquest camí ens guiarà de l'amagatall CSJ-02-29 al CSJ-02-32. Arribant a Pontós trobareu l'Església de Sant Martí del segle XVIII, la seva façana principal té un campanar de planta quadrada amb arcada de mig punt .El poble encara conserva restes d'una presa romana.

Sortint del nucli urbà tornem a trobar un camí de terra que ens guiarà fins a l'amagatall CSJ-12-38 i CSJ-02-39 (recomanem fer el tros intermig d'aquests amagatalls a peu o en un vehicle 4x4 ja que hi ha un lloc on hi ha una petita riera).

Estem arribant a Bàscara, s'ha de travessar la N-II per sota, pel pont que hi ha, a pocs metres del pont comença un altre cop el camí de terra que ens conduirà fins a la població.

Depenent de l'època de l'any cal tenir en compte que entre l'amagatall CSJ-02-43 i el CSJ-02-44 s'ha de travessar el riu i pot ser que hi baixi força aigua. Si fos el cas els catxés es podem fer per l'altra banda.

Les muralles que envolten la població daten dels segles XIII i XIV. Del castell encara se'n conserva la torre rodona, que es feia servir com a presó. Durant el Nadal, el poble és molt visitat, per veure el pessebre vivent, que és representat pels veïns de la població des de l'any 1972.

Aquest tram consta de 45 amagatalls (1 regular amb geoSegell, 3 petits, 35 micros i 6 d'altra mida). El tram té una longitud total de 16,2 Km.